22 octombrie 2015

RALIUL PRIETENIEI BRAILA (RO ) – DOBRICH ( BG) 05-08 nov 2015

Traditionalul  raliu si unica actiune de profil pe un traseu transfrontalier cunoscut in Balcani,  evenimentul, ce promoveaza  in  ficare  toamna   sportul automobilistic in estul tarii RALIUL PRIETENIEI  BRAILA (RO ) – DOBRICH ( BG)

Desfasurarea celei  de- a XXXI-a editii, va  fi  in zilele de 05-08  nov  2015.   Intalnirea traditionala, de peste  40  de ani se va desfasura anul acesta pe durata a 4 zile de concurs, pe  10 probe diferite in teren cu acoperiri diferite, pe zi, pe noapte,  si un parcurs comun de 280 km.  Confruntarea a realizat in ani, prietenii trainice,  a starnit patimi competitionale si organizatorice, a mobilizat  resurse nebanuite,  adunanad la start  impatimitii sportului cu motor din cele  doua orase si depasind cu mult nivelul unui concurs local. Plecat de la doua scurte indemanari,  prin  anii  74-75,   a reusit sa se dezvolte pana  la un program de 4 zile si la antrenarea administratiilor locale din   cateva  orase,  a  atras  amatori  ca  piloti  sau  arbitri  care  au  crescut  si  au  performat  in  campionatele  nationale.

Prin implicarea in organizarea evenimentului se va contribui la dezvoltarea relatiilor de colaborare intre  administratiilor locale din orasele din traseu in aceasta eurozona  de est din balcani. Documentele specifice si logistica concursului,  depasesc cu mult alte evenimete similare  desfasurate in tara.

Ineditul concursului este faptul ca startul se da alternativ pentru concurentii romani, bulgari, invitati, iar perechile internationale vor  forma  clasamentul  echipelor prieteniei.   Ei vor concura si-n probele simultane pe aceleasi perechi:  asadar si adversari si coechipieri  in concurs !  Si adesea prieteni cu  multiple  promisiuni  pentru editia urmatoare.   Sunt  multi  care  au  ajuns  la  varsta  retragerii  din  sportul  automobilistic  si  care  privesc  cu  nostalgie  cupele  din  vitrina  castigate  la  editiile  traditionalului  raliu.

Numai cei ce vor participa ca organizatori sau concurenti vor intelege de ce se continua traditia, cum se foloseste drept carburant superior prietenia, si vor avea ce povesti nepotilor Raliurile trec, dar amintirea lor ramane si nu va satura usor dorinta arzatoare de un an, pentru noua intalnire. Avertizam pe cei ce participa prima oara, ca la acest raliu le ramane inima  si gandul de a reveni la editia urmatoare.  Iar pe cei ce  nu participa : ca este un raliu ce merita mai multa atentie din partea specialistilor, a mass media in general, si in continuare, un eveniment  inedit ce continua  si confirma .  Iar  prieteniile  se  stabilesc  in  cele  4  seri  la  cinele  comune  la  care  toata  lumea   se  distreaza,  organizatorii  intrecandu-se  in  surprize  placute.

Ar  fi  multe  de  comentat  suplimentar,  dar  sa-i  asteptam  la  un  interviu  pe  participantii  editiei  2015   cu  impresiile  lor  si  sa  privim  curand  pozele  amintirilor  petrecute.

Pentru inscrieri contactati :

Nelu  Capitaneanu  0744519499  sau  Gheorghe  Mihaila  0740499116