7 mai 2017

RALIUL OLD CARS RALLY PRAHOVA 2017

RALIUL “OLD CARS RALLY PRAHOVA’’ este de fapt a-7-a editie a raliului ‘’OLD CARS RALLY CHEIA’’ organizat in anii trecuti de catre CLUBUL VEHICULELOR DE EPOCA. Raliul este etapa 1 din Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice organizat de Retromobil Club Romania.
Anul acesta raliul a fost rebrenduit si s-a desfasurat pe un traseu foarte atractiv pe raza judetului Prahova. Pe lista de start au fost inscrisi 26 de concurenti.
Ziua 1
Sosire echipajelor, inscrierea administrativa, verificarea tehnica si montarea senzorilor pentru cronometraj (trensponderele) a avut loc intre orele 8.00-10.30 la SC DEATECH srl Ploiesti, str. Gheorghe Grigore Cantacuzino nr 340A.
Dupa efectuarea verificarilor tehnico administrative si inmanarea documentelor de concurs s-a facut deplasarea de la SC DEATECH srl pe soseaua de centura a Ploiestiului pana la PLOIESTI SHOPPING CITY la parcarea rezervata pentru START.
Startul s-a dat de la PLOIESTI SHOPPING CITY aflat pe Centura de Nord a Municipiului Ploiesti (din fata cafetariei TUTTI CAFE) in ziua de vineri 28 aprilie 2017 ora 12.00
Traseul primei zile a comportat doua etape :
1) Etapa 1 a avut aproximativ 122km si a trecut prin Filipestii de Targ, Campina, Slanic Prahova, Maneciu, cu sosire in Cheia (Prahova). Pe parcursul acestei etape au fost 6 probe speciale.
2) Etapa 2 este de fapt o proba SUPERSPECIALA CHEIA cu un traseu de circa 24km ce s-a desfasurat intre Cheia si granita cu judetul Brasov si retur.
La finalul primei zile de concurs a fost o cina festiva la hotelul Cheia din localitatea Cheia la invitatia organizatorului CLUBUL VEHICULELOR DE EPOCA. In deschiderea cinei un somelier profesionist de la Crama Tohani a prezentat un grupaj de trei vinuri de Tohani si secretele producerii si degustarii lor.

Ziua 2
Startul s-a dat de la hotelul Cheia si a cuprins un traseu de circa 162km cu 4 probe speciale. Itinerariul a fost printre dealurile si podgoriile prahovene cu trecere prin Valenii de Munte si Urlati si s-a facut o vizita la crama Tohani (cu degustare de vinuri) si o pauza de regrupare la CRAMA CASA SECIU, inainte de sosirea de la PLOIESTI SHOPPING CITY.
Dupa sosirea din competitie concurentii au fost invitati la cocktail party la cafetaria TUTTI CAFE. Ceremonia de premiere a avut loc in incinta Ploiesti Shopping City.